200 JCI’ere og 70 erhvervsfolk fik go’ energi hos JCI Mariagerfjord

PRESSEMEDDELELSE

200 JCI’ere og 70 erhvervsfolk fik go’ energi hos JCI Mariagerfjord

I weekenden 30. september – 2. oktober var 200 unge jci’ere fra hele landet samlet til JCIs (Junior Chamber International) Nationalkongres i Hobro. Startskuddet til kongressen lød ved JCI Erhvervsseminar der blev afholdt hos SpaceCom, hvor over 70 lokale erhvervsfolk sluttede sig til de mange tilrejsende jci’ere fra hele landet.

Det veloplagt publikum ved JCI Erhvervsseminar fik smil på læberne da arrangementet blev skudt i gang af en veloplagt Mogens Jespersen og en sprudlende Torben Ladefoged efterfulgt af Peter Christensen (adm. Dir ved Sintex) Christian Bitz, Axel Olesen og David Guldager. (Foto: JCI Mariagerfjord)
Det veloplagt publikum ved JCI Erhvervsseminar fik smil på læberne da arrangementet blev skudt i gang af en veloplagt Mogens Jespersen og en sprudlende Torben Ladefoged efterfulgt af Peter Christensen (adm. Dir ved Sintex) Christian Bitz, Axel Olesen og David Guldager. (Foto: JCI Mariagerfjord)

Energi – Bæredygtighed – teknologi

En veloplagt borgmester Mogens Jespersen og en sprudlende erhvervschef Torben Ladefoged bød de mange gæster velkommen til Hobro med facts om lokalområdet og ”skræmmekampagner”. Herefter gav Adm. Dir. Peter Christensen, Sintex, et indblik i hvordan Sintex arbejder med energi, bæredygtighed og teknologi. Christian Bitz fik smil og latter frem blandt deltagerne med sine ligefremme holdninger til sundhed og bæredygtighed. Erhvervsseminaret blev afsluttet med fremtidsforsker Axel Olesens bud på hvordan virksomheder og samfund opnår bæredygtig vækst samt David Guldager, der gav et indblik i fremtidens teknologier.

Alle sejl sat

Den lokale JCI afdeling i Mariagerfjord havde sat alle sejl til som arrangør af JCI Danmarks årlige Nationalkongres, der bl.a. dannede rammen om organisationens generalforsamling. ”Vi har arbejdet i 1 ½ år med at planlægge og forberede kongressen, så for os er det lige som juleaften” udtaler tovholder Louise Mari Kjeldgaard umiddelbart før erhvervsseminarets begyndelse. Marianne Bjørn, der har siddet i styregruppen for kongresarbejdet stemmer i: ”Vi er blevet mødt med stor tillid i det lokale erhvervsliv, når vi har præsenteret vores kongresprojekt og vi er meget privilegerede ved at så mange har haft lyst at støtte op om projektet som samarbejdspartnere, sponsorer og deltagere. Det giver et rigtig godt udgangspunkt for Jci’s forsatte udvikling i Mariagerfjord, og vi er allerede i gang med at finde nye ideer og tiltag til kommende arrangementer. Vi har som netværk formået at samarbejde, lært at bruge vore forskellige kompetencer hensigtsmæssigt og vi har udviklet os meget både personligt og fagligt. Det skal dog heller ikke være en hemmelighed, at det kræver meget arbejde at planlægge og markedsføre et så stort arrangement, hvor 10-12 af afdelingens medlemmer har stået for alt fra planlægning af de tre dages faglige program, fester, overnatning, markedsføring og meget mere for de godt 200 deltagende jci’ere.”

Medlemmerne fra JCI Mariagerfjord fotograferet ved JCI Nationalkongres 2016. Fra venstre ses Troels Kristensen, Mette From, Allan Woods, Louise Mari Kjeldgaard, Pia Kristiansen, Mikkel Schnoor, Marianne Bjørn, Finn Uldael Jensen, Bo Risom. Desuden deltog Helle Hollen, Morten Gundorf, Christian Juel og Charlotte Christensen i kongresarbejdet.(Foto: JCI)
Medlemmerne fra JCI Mariagerfjord fotograferet ved JCI Nationalkongres 2016. Fra venstre ses Troels Kristensen, Mette From, Allan Woods, Louise Mari Kjeldgaard, Pia Kristiansen, Mikkel Schnoor, Marianne Bjørn, Finn Uldael Jensen, Bo Risom. Desuden deltog Helle Hollen, Morten Gundorf, Christian Juel og Charlotte Christensen i kongresarbejdet.(Foto: JCI)

 

Christian Bitz fik smil og latter frem blandt deltagerne med sine ligefremme holdninger til sundhed og bæredygtighed ved JCI Erhvervsseminar(Foto: JCI Mariagerfjord)
Christian Bitz fik smil og latter frem blandt deltagerne med sine ligefremme holdninger til sundhed og bæredygtighed ved JCI Erhvervsseminar(Foto: JCI Mariagerfjord)

Workshops, galla og TOYP

JCI Nationalkongres afholdes på skift af landets jci afdelinger og danner ramme for organisationens generalforsamling samt valg af den kommende nationalpræsident samt øvrige direktionsposter. Sideløbende hermed deltager de øvrige medlemmer i workshops og seminarer. Denne gang kunne de bl.a. opleve den inspirerende forfatter Trine Kolding med et interessant oplæg om tidsoptimering og om at ”få tingene gjort”, samt en af ophavsmændene til MobilePay, Søren Jensen fra Go’ Appified, der gav deltagerne indblik i IT-teknologiens verden. Ikke mindre end 12 oplæg og workshops forløb over weekenden. Hertil kommer finalen i talerkonkurrencen Den Gyldne Mikrofon samt stor gallafest med uddeling af TOYP-prisen.

TOYP – The Outstanding Young Person – prisen, blev i år givet til den unge læge og iværksætter Habib Frost, der har udviklet et computerstyret ballonkateter, der kan reducere antallet af dødsfald ved akut hjertestop.

Årets TOYP modtager – lægen og iværksætteren Habib Frost blev hædret ved Nationalkongressens gallafest og flankeres her af TOYP-manager Karina Friis, JCI København samt JCIs Nationalpræsident Mats Borgquist Schou(Foto: JCI)
Årets TOYP modtager – lægen og iværksætteren Habib Frost blev hædret ved Nationalkongressens gallafest og flankeres her af TOYP-manager Karina Friis, JCI København samt JCIs Nationalpræsident Mats Borgquist Schou(Foto: JCI)

Fakta om JCI:

JCI Mariagerfjord har pt 12 juniormedlemmer og et antal seniormedlemmer. Der er fast afdelingsmøde 1. tirsdag i hver måned og gæster er meget velkomne. JCI er en verdensomspændende netværksorganisation med mere end 200.000 junior-medlemmer mellem 18 og 40 år, heraf er der i Danmark ca. 650 medlemmer. JCI’s mission er at tilbyde udviklingsmuligheder til unge handlekraftige mennesker, der gør dem i stand til at skabe positiv forandring for sig selv og samfundet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *