Udfordret på konventionerne – rundvisning på Friland

I JCI kan vi godt lide udfordringer og udvikling på et fagligt og personligt plan.

Til sommer-afdelingsmødet i juni tog JCI Mariagerfjord på genvisit hos Friland på Djursland, hvor vi i høj grad blev udfordret på konventionerne om det god liv. Er lykken et 8-16 (eller mere) job, realkreditlån, og en trimmet forhave i et traditionelt parcelhuskvarter? Eller lyder 4 måneders arbejde om året og gældfrihed mere tillokkende?

Tonny Trifolikom var vært og tog os på en spændende rundtur blandt de mange eksperimenterende byggerier. Turen bragte os også vidt omkring i samtaleemnerne; rodzoneanlæg, solcelleordninger, selvforsyning, et arbejdsår på 4 måneder, livet som selvstændig, selvbyggeri, eksperimenterende byggematerialer, halmhuse, fællesskab kontra individualisme, sammenhold, landsbysamfund, turister og meget meget mere.

Vi har tidligere haft besøg fra friland, hvor vi havde en god diskussion af de mange aspekter af bæredygtighed og forskellige livsvalg i forhold til bolig, gældfrihed, arbejdsliv og meget mere.

Besøget er selvfølgelig opvarmning til vores nationalkongres i efteråret 2016 hvor vi sætter fokus på temaerne Energi - Bæredygtighed - Teknologi og mød bl.a. Friland som også gerne udfordrer dig på konventionerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *